Co byste měli vědět o domácím výčepním zařízení

Dobře vychlazeným a kvalitně podávaným pivem potěšíte své okolí nejen v horkých letních dnech. Aby pivo bylo vychlazeno na doporučovanou teplotu 7, až 9 °C je zapotřebí kvalitní výčepní zařízení. Díky nim bude pivo lahodné, což jistě oceníte při oslavách, zahradních párty nebo po náročném pracovním dni.

domácí výčepní zařízeníZdroj: blog.collegebars.net

Jak rychle a kolik

Vhodná profesionální výčepní zařízení můžete zakoupit na uvedených webových stránkách. Chladící výkon udává, kolik piv za hodinu můžete natočit, přičemž při výkonu 15 – 20 l/hod dostanete během hodiny třicet až čtyřicet lahodných piv. Požadované teploty piva je možné dosáhnout v intervalech 2 – 4 minut. Součástí chladičů je neodmyslitelně kompresorová jednotka, která zajišťuje přeměnu vstupní energie na chlad. Chladící jednotky jsou vyráběny z hygienicky nezávadných materiálů, jako je například nerez ocel nebo dubové dřevo, a které plně vyhovují požadavkům norem. Velkou výhodou je rovněž dlouhá životnost zařízení.

Příslušenství

Výčepní kohouty, tlakování či odkapní misky a další příslušenství k výčepnímu zařízení je neodmyslitelnou výbavou každého správného pivaře. Široká nabídka produktů umožňuje výběr z mnoha typů provedení a variant, lišící se v technických parametrech. Je tedy pouze na zákazníkovi, aby si sestavil výčepní zařízení dle jeho představ a požadavků. Výčepní kohouty umožňují rychlé stáčení piva s možností redukování průtoku a pěnivosti piva. Jste fajnšmekři a nestačí vám jeden výčepní kohout? Pak si pořiďte výčepní stojan! Počet výčepních kohoutů na stojanu se pohybuje od dvou do osmi, k dostání ale je i varianta s jedním kohoutem. Pokud nemáte přístup k elektřině, pak Vám jistě pomůžou party pípy jinak také cestovní výčepní zařízení vhodné k čepování piva z KEG sudů. Zakoupit je můžete v kombinaci s narážečem.

Údržba

Údržba výčepních zařízení je jedním z nejdůležitějších faktorů ovlivňující kvalitu piva a životnost celého zařízení. Čistota pivního potrubí je zachována pomocí sanitace. Dobrým pomocníkem při znečištění pivního potrubí může být sanitační adaptér nebo sanitační sud, díky kterému je možné propláchnou pivní trubky za použití vody nebo sanitačního roztoku. Jistotu dokonalého vyčištění budete mít při použití sanitačního setu, který obsahuje roztok, sanitační kuličky, potravinářskou vazelínu, sanitační kartáč na narážeče a kohout.

Domácí čepování

V současné době jsou k dostání výčepní zařízení, která se mohou stát vkusným doplňkem zahradních altánů nebo domácího baru. Pořídit si výčepní zařízení můžete nejen ve verzi vyrobené z nerez oceli, ale také soudky vyrobené z pravého dubu.  Dokonalost celé sestavy dosáhnete sladěním výčepním kohoutů nebo stojanů. Volit můžete klasické provedení v kovu nebo styl připomínající výčep staročeských hospod. V případě potřeby či poruchy volejte servis výčepních zařízení, kde jsou připraveni kvalifikovaní zaměstnanci k provedení záručních či pozáručních oprav, diagnostiky či zabudování vestavěných kompresorů.

domácí točené pivoZdroj: gourmet.com