Jak na kvalitní domácí uzení s digitálními udírnami Bradley

Slunce už dávno nehřeje jako v létě a gril už má většina z vás patrně vyčištěný a uklizený v garáži nebo v zahradním domku. Zima už nevratně klepe na dveře, ale to není důvod proč se vzdávat domácí úpravy masa a nakupovat polotovary v supermarketu. Digitální udírny Bradley nebo udírny od značky Borniak vám zajistí perfektní výsledky při přípravě vlastního uzeného, se kterým ohromíte každou návštěvu.

Výhody digitálních udíren

A co přináší tyto udírny tak převratného, když příprava masa uzením je známa snad již od nepaměti? S digitálními udírnami přichází podstatně komfortnější obsluha, při které odpadá to nejnáročnější a to je hlídání teploty a času uzení. U digitálních udíren si můžete teplotu i čas nastavit podle libosti. Následně již jen čekáte, až bude proces uzení dokončen. Další výhodou je opakovatelnost uzení, protože v udírně jste schopni opakovaně dosáhnout velmi podobných nebo stejných podmínek. Vaše maso tak nebude pokaždé jiné a díky řízenému spalování kvalitního paliva bude také obsahovat méně škodlivin, než je tomu při uzení klasických způsobem.

Uzení studeným kouřem

V případě, že budete chtít udit studeným kouřem, může to být především u udíren Borniak problematické. Minimální dosahovaná teplota totiž bude za teplých dnů atakovat i 80 °C. V takovém případě doporučujeme pořízení ochlazovače kouře, který vám umožní dosáhnout i výrazně nižších teplot. Tím dosáhnete příznivějších podmínek, které jsou v našich končinách více tradiční než uzení horkým kouřem, které je rozšířené v Americe a dalších zemích.

Možná vás jednoduchost uzení v digitálních udírnách uchvátí a na jaře si na gril v garáži ani nevzpomenete.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Opište text * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.